top of page

De Verdieping

Praktijk voor tekentherapie, aanraking en bewustwording

Mijn praktijk heet De Verdieping. Die naam ontstond toevallig door de bouw van een verdieping op ons huis, waarin de praktijk werd gehuisvest. Mijn neefje van toen vijf jaar gaf onbewust een nieuwe dimensie aan de naam. Hij merkte op dat het eigenlijk gek is om een verdieping bóven op een huis te bouwen, het zou in zijn ogen veel logischer zijn als een verdieping zich in de kelder zou bevinden. Daar had hij een punt.

 

Toen ik nog eens goed over zijn woorden nadacht, kreeg de betekenis van de naam een extra dimensie. In mijn praktijk draait alles immers om verdieping. In ons leven vindt verdieping plaats wanneer we ons meer bewust zijn. Dat gebeurt in eerste instantie in je hoofd, het bovenste deel van je lichaam. Je wordt je daar bewust van wat innerlijk leeft, tot beneden in de kelder van je lichaam. Na de bewustwording van onverwerkte indrukken ontstaat groei, verwerking, verandering en een vrije keuze in het leven. Dat is precies waar het in De Verdieping om draait!

 

In De Verdieping bied ik tekentherapie aan, opstellingen volgens Franz Ruppert (IOPT) en KIES. Min of meer toevallig volgde ik de woorden van mijn neefje jaren later nog letterlijker op door ook fysiek de diepte in te gaan. De Verdieping werd uitgebreid met het Eykhuis, een sfeervolle ruimte in het diepste deel van de tuin, onder een meer dan 100 jaar oude eik. In dit deel van De Verdieping draait alles om  ‘aanraking’ in de vorm van ontspanningsmassage met aandacht.

bottom of page