top of page

Mijn naam is Cathy Terlouw. Ik ben in 1967 in Beverwijk geboren, maar woon met een korte onderbreking al sinds 1968 in Zwolle. Hier is ook mijn praktijk gevestigd in De Verdieping. Mijn werk als therapeut heeft alles te maken met hoe ik in het leven sta. Voor mij draait alles om het innerlijk  vrij te worden en steeds dieper te worden wie ik ben, vrij van angsten en overlevingsmechanismen. Deze kunnen voor een groot deel je gedrag gaan bepalen en vermijden dat je weggestopte pijn voelt. Als therapeut help ik kinderen en volwassenen om zich te bevrijden van de pijn die zij hebben opgelopen, zodat ze weer de mens kunnen leven die ze zijn.

 

De verschillende opleidingen die ik heb gedaan waren stuk voor stuk inspirerend in mijn zoektocht naar wie ik ben. Ze waren ook inspirerend in het leren kennen en ervaren van het menszijn én inspirerend in het leren werken met een ander mens.

 

Alles wat ik heb gedaan, droeg bij aan een rijkere invulling van mijn aanbod. Zo genoot ik van het werken in het speciaal onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). Hier leerde ik een ander mens in al zijn verschillende aspecten te omarmen.

 

In mijn praktijk werk ik onder meer met Tekentherapie en K.I.E.S.. Daarnaast maak ik gebruik van Transactionele Analyse. Dit is een persoonlijkheidstheorie en een systematische psychotherapie gericht op persoonlijke groei en persoonlijke verandering. Ook werk ik met bachbloesemremedies en geef ik ontspanningsmassages ter ondersteuning van de tekentherapie. Ook is het hiervoor mogelijk gebruik te maken van een opstelling volgens Ruppert. Deze drie methoden bied ik ook los van een therapeutisch traject aan.

 

Van de mensen die bij mij komen en mij ontmoeten krijg ik de liefdevolle aandacht terug. Ik geniet ervan dat kinderen zich welkom en veilig voelen bij mij en in mijn kleurrijke en uitnodigende praktijk. Het is mooi te zien dat mensen zich geraakt voelen door wat ik kan aangeven over hen en dat ze zich hierin gekend, gehoord, gezien, begrepen en geliefd voelen. En het is prachtig dat mijn begeleiding mensen stappen laat maken in hun ontwikkeling naar een groter gevoel van heel- en vrij zijn.

 

Over mij

Cathy Terlouw

Vrijheid is de ruimte waarin liefde kan bloeien.

Liefde is een energie die alleen in vrijheid tot ontwikkeling kan komen.

Alles wat de vrijheid beperkt, verandert de liefde in afhankelijkheid.

Liefde laat zich niet beperken en niet dwingen.

Iedere beperking maakt de liefde voorwaardelijk, waardoor ze haar kracht verliest.

Iedere voorwaarde die men aan de liefde stelt, is immers een beperking van de vrijheid

De vrijheid biedt de energie van de liefde de ruimte om zich te richten.

De energie van de liefde op haar beurt maakt de vrijheid ten volle ervaarbaar.

Wie in vrijheid kan ademen, kan bewegen en zich kan uiten, ervaart zijn kern.

Hij kan de liefde vrijlaten die in zijn kern woont.

Uit: 'Aardewerk, een spirituele zoektocht. Piet Weisfelt.'

Trainingen en opleidingen:

 

 • Opleiding tot leraar basisonderwijs (1984 – 1988) aan de Katholieke PABO Zwolle.

 

 • Opleiding Buitengewoon Onderwijs (1991) voor het geven van onderwijs aan kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden.

 

 • Training Tekenen als observatietechniek (1992) door Joost Pechthold, met modules motorische en intellektuele ontwikkeling, pictologie, gestaltpsychologie, typologie, temperament, kleurenleer en –psychologie, compositie, symboliek en diagnostiek.

 

 • Opleiding tot tekentherapeut en kindertekentherapeut (1998-2002) aan  De Kolam, Instituut voor Klank en Vorm in Zutphen.

 

 • Opleiding tot coach (2006-2007) door Weisfelt en Partners:

  • Diverse nascholingen en workshops tussen 2006 - 2016.

 

 • Diverse opleidingen voor de hulp aan Kinderen In Echtscheiding Situaties (K.I.E.S) door Nelly Snels en Maaike de Kort van Buro Klassenwerk:

  • KIES voor kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs (2006): Het opstarten en begeleiden van KIES-groepen, groep 4 t/m 8.

  • KIES-coach voor bijzondere kinderen in het basis- en speciaal onderwijs (2007): Het opstarten en begeleiden van KIES-groepen binnen het basisonderwijs groep 4 t/m 8 en voortgezet onderwijs.

  • Gescheiden opvoeden voor ouders (2008): Gespreksbijeenkomsten; KIES Gescheiden Opvoeden; Cursus KIES Gescheiden Opvoeden en Themabijeenkomsten KIES Samengestelde Gezinnen.

  • KIES-coach  voor het jonge kind (2008): Begeleiden van KIES-groepen binnen scholen voor kinderen van groep 1 t/m 3.

  • Kies voor mij voor kinderen individueel of in kleine groepjes (2009): Begeleiden van kinderen met het programma Kies voor mij.

 

 

 • Opleiding Transactionele Analyse voor professionals (2007 – 2008) door Piet Weisfelt en Elly Voorend.

 

 • Bach Bloesem Therapie:

  • Basiscursus Bach Niveau 1 (2008) aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen te Meppel.

  • Basiscursus Niveau 2 (2009) aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen te Meppel. 

 

 

 • Tekenbewegingsmethode (2013): Werken in aandacht:

  • Training voor therapeuten volgens de tekenbewegingsmethode TBM. 

 

 • Hoe heb ik je lief (2015), opleiding door Piet en Marry Weisfelt gericht op het werken met liefdesenergie, intimiteit, sexualiteit en relaties.

 

 • Cursus IOPT (Identity-oriented Psychotrauma Therapie, 2016) door Machteld Licht en Toon de Boer en gasttrainer Margriet Wentink.

 

 • Cursus Psycho Sociale Basiskennis (2016) bij Con Amore, vestiging Zwolle.

bottom of page